Untitled Document

Home Register FAQ Members List Inst Messg Chat Room Search Today's Posts Mark Forums Read
User Info Statistics
Go Back   nPower Software User Forums > Power NURBS > Power NURBS Bugs
 
Reply
  #1  
Old 03-18-2012, 08:43 PM
elpin elpin is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 20
Objects don't re-tessellate during animation

Hello, it's David from Looop CGI again.

Some time ago we bought Power Translators 6 to get the CAD data into 3dsMax but we are forced to use version 8 viewer for rendering because of the crashing bug with many objects.

With v8 viewer we have another problem (apart from losing UVs I wrote about in a different thread) that during animations the objects tessellate only once at the beginning and after the camera moves closer the re-tessellation is not triggered.

I saw in the release notes that this has been fixed in 8.3 but unfortunately the viewer is still version 8. Would it be possible to get newer version of the viewer?

Thanks a lot!
David
Reply With Quote
  #2  
Old 03-26-2012, 05:34 PM
nPower_erik nPower_erik is offline
Administrator
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 68
8.4 Viewer Posted

Hey Elpin,

I just wanted to let you know that we posted a new Viewer (8.4) that has the dynamic tessellation for renderings. Hopefully that solves some of the issues you have seen.

Erik
Reply With Quote
  #3  
Old 03-26-2012, 09:45 PM
elpin elpin is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 20
Perfect! Thank you for the support!
Reply With Quote
  #4  
Old 03-29-2012, 12:13 AM
elpin elpin is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 20
Actually the latest version of the Viewer has a different problem... *sigh*

It doesn't render any of the assemblies. It just gets stuck on "updating objects" rendering stage as soon as the first nurbs assembly comes into calculation.

I made a test file with one object in an assembly. It doesn't render. But if I extract the assembly then this object renders fine.

If it helps you can download the test scene I made from the link below:
http://www.thelooopcgi.com/pwrNurbs840-test.rar

Please let me know if you need any additional info to fix the problem.

Thanks!
Reply With Quote
  #5  
Old 04-09-2012, 05:29 PM
nPower_erik nPower_erik is offline
Administrator
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 68
Render Assemblies Problem

Hey Elpin,

We are close to releasing a pair of Release/Viewer patches and thought we would run it by you in case you wanted to try testing it out. The Release version can be found below. I can post a viewer up tomorrow for testing as well.

This should address:
Render Assembly Crash/Hang
Dynamic Tessellation of Assemblies
Incorrect Normals on Assemblies
General Max scene file stability, especially after a render

Erik

Release 2012 32 Bit
Release 2012 64 Bit
Reply With Quote
  #6  
Old 04-11-2012, 06:26 AM
elpin elpin is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 20
Thanks Erik!

Unfortunately we don't have a v8 license so we can't really try them out (the evaluation warning when 3dsmax opens doesn't go well on our render farm).

Also we are using 3dsmax 2011. So we are eagerly awaiting the 2011 Viewer to be published :-)
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 04:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Protected and Supported by vBCoderz.com